A „RURAL LAB-Y” célja egy hálózat létrehozása a kísérleti munka és a termékeny eszmecsere helyszínének megteremtése érdekében, amely digitális platformján bemutatja a legjobb vállalkozói gyakorlatokat, elősegíti a vidéki vállalkozói szellemet és a helyi fejlesztésű kísérleti projektek elindítását, menedzselését.

A platform virtuális tér a párbeszédhez, a reflexióhoz és a kritikus elemzéshez, ahol a vidéki térségek vállalkozói kifejezhetik magukat, megmutathatják potenciáljukat és kreativitásukat, a fejlesztés és az innováció problémáit.

Mindez egy olyan tevékenység során valósul meg, amely integrálja azokat a képzési tevékenységeket, amelyek előmozdítják az innovatív, informális és nem formális képzési módszerek alkalmazását, továbbá a valós munkalehetőségek bemutatását.

A projekt által érintett tevékenységek segítenek a kedvezményezetteknek a társadalmi innováció, az ifjúsági szövetségek, a területi szervezetek, a vidékfejlesztés, a vállalkozói szellem és az önfoglalkoztatás fejlesztése területén. Ezen kívül diverzifikált kulturális megközelítést kínálnak a fiatalok számára, elősegítve a vidéki területeken a szakmai készségek fejlesztését.